Hawesome

HAWESOME

Zoals vorige week geschreven, een goed begin van het (financiële) jaar is het halve werk. Maar er is meer dan geld alleen! Het is natuurlijk erg belangrijk dat je ook goed in je vel zit. Dit is ook waarom ik met meerdere coaches samenwerk. Vandaag wil ik jullie graag voorstellen aan Dennis en Hawesome. Dennis is niet alleen een hele slimme jongen, hij is ook nog eens heel erg gedreven. Het helpen van mensen is echt zijn passie, en hij is er erg goed in! Vandaag een introductie Hawesomeness.

Hawesome

Wil jij de volgende stap bereiken in je leven? Wil jij een bepaald doel behalen? Heb jij wel eens het gevoel dat er meer moet zijn in het leven? Je hebt gelijk! Leven kan je meer brengen, jij kan flinke stappen maken op ieder gebied en dagelijks wakker worden vol van inspiratie. Je gelooft me nu waarschijnlijk nog niet, lees alleen verder.

Wie is Hawesome?

Mijn persoonlijke missie en die van Hawesome: ‘Een Hawesome leven voor iedereen in Nederland!’ Dit doen we door jou de technieken te leren van de beste experts en meest succesvolle mensen op ieder levensgebied. Sommige strategieën zijn al duizenden jaren oud en werden toen al toegepast door bijvoorbeeld de meest succesvolle keizers en generaals als Marcus Aurelius, Julius Ceasar en Alexander de Grote. Andere strategieën zijn nieuwer en worden dagelijks gebruikt door de beste topatleten, persoonlijke ontwikkelingsexperts en topinvesteerders als Tony Robbins, Tiger Woods en Warren Buffet. Ik ben er 100% van overtuigd dat door de strategieën toe te passen die ik geleerd heb jij beter, succesvoller en gelukkiger gaat worden dan ooit tevoren! Het mooiste is dat jij hier geen 15 jaar voor nodig hebt, de beste technieken van al deze experts heb ik voor jou samengebracht.

Hoe begin je aan een Hawesome leven?

Al deze technieken beginnen met een aantal basisregels. Een aantal basisregels waarvan alle succesvolle mensen zich bewust zijn en dagelijks gebruiken. In dit artikel zal ik er 1 met je delen. En het mooiste? Als jij je hebt verdiept in financiën dan ben jij al bekend met deze techniek. De vraag is pas jij hem ook toe op al jouw andere levensgebieden?

Ik ben mijn persoonlijke ontwikkeling reis gestart op het gebied van mijn gezondheid. Nadat ik 15kg afgevallen was ben ik me gaan focussen op mijn financiën. Ik zat in het begin van de middelbare school en wilde graag rijk worden. Op dat moment dacht ik dat rijke mensen succesvol waren en die mensen deden ertoe, dus dat wilde ik ook. Ik had alleen geen idee hoe ik dit moest doen. Ik bedacht me dat ik een miljoen moest hebben want een miljonair dat was het wel. Een miljoen leek op dat moment volledig ongrijpbaar en dat zorgde voor angst omdat ik dacht het nooit te kunnen bereiken. Ik zocht mijn toevlucht in dat waar ik eerder resultaat mee geboekt had om af te vallen. Namelijk leren van de mensen die een miljoen verdiend hebben. Al snel liep ik tegen de belangrijkste theorieën aan op het gebied van financiën. Namelijk de kracht van tijd.

Wat zijn de basisregels voor een Hawesome leven?

Ik las al snel het verhaal van ‘de UPS man’. Ik durf niet meer te zeggen hoe hij heette of waar hij vandaan kwam, maar hij werkte bij UPS. De UPS man was postbode. Postbode in een klein dorp. Hij leefde sober, als postbode had hij natuurlijk ook geen hoog inkomen. Hij verdiende voldoende om rond te komen en woonde in een prima huis. Iedere dag genoot hij weer van het rondbrengen van de post en deed dit al sinds zijn tienerjaren. Ergens tussen de 70 en 80 jaar is hij overleden. Toen de UPS man overleed werd zijn testament bekend gemaakt. De beste man had twee miljoen nagelaten aan een goed doel! TWEE MILJOEN!

Hoe kan dit? Dit is de kracht van tijd en de impact van 1%. 2 miljoen lijkt een enorm bedrag en dat is het natuurlijk ook. Maar wat als ik zeg dat jij twee miljoen kan krijgen met €150? Als jij iedere maand €150 opzijzet dan lijkt dat helemaal niets maar wat denk je dat de impact hiervan is als je dit 60 jaar blijft doen en dat investeert tegen een rendement van 8% per jaar? Juist ja meer dan 2 miljoen euro! De 2 miljoen van de UPS man.

Als jij deze blog volgt dan ben jij bekend met deze regel, maar weet jij ook dat deze regel op gaat voor alles in het leven en de impact hiervan veel groter is dan jij denkt? Als jij iedere maand 1% beter wordt op een bepaald gebied. Wat denk jij dan dat de impact is over 5 jaar? 60 maanden? 60%? Nee zeker niet. De 1% werkt namelijk door op de andere 1% en is na 5 jaar 80%. En na 10 jaar? 120 maanden? 120%? Nee 330%!!! Hoe verder je doorgaat in de tijd hoe groter het verschil wordt. En deze regel geldt voor alles in het leven.

Hoe werkt deze regel op de andere levensgebieden?

Een heel simplistisch voorbeeld: toen ik ben begonnen met bloggen had ik voor de eerste blog 4 weken nodig. Ik zocht namelijk naar een structuur, de juiste methode, een schrijfstijl, iemand die het nakijkt etc. Bij de tweede blog ging het een stuk sneller en had ik nog maar 2 weken nodig. Veel had ik al geleerd maar het nadenken over hoe ik belangrijke theorieën moest samenvatten kostten nog veel tijd. Bij blog 3, 4 en 5 ging dit in een week. Blog 6 en 7 binnen een halve week. En nu kost het me als ik de kennis heb nog maximaal een halve dag, vaak gaat het sneller. Hoe denk je dat dit over een jaar is? En over 10 jaar als ik ermee doorga? 

Zoals rente doorwerkt op jouw geld zo werkt jouw kennis en ervaring door op jouw vaardigheden. Als jij eraan begint zul je vanzelf beter worden en wordt de impact groter!

Of zoals Bill Gates zei: “We always overestimate the change that will occur in one year and underestimate the change that will occur in the next ten. Don’t let yourself be lulled into inaction.”

In totaal zijn er 5 regels voor een Hawesome leven, zojuist hebben we het gehad over de 3e regel voor een Hawesome leven:

“Begin met een kleine stap, over tijd zal de impact gigantisch groot worden!”

Hoe ga ik aan de slag deze regel voor een Hawesome leven?

Bedenk eens een levensgebied waar jij ontevreden over bent of progressie in wilt maken. Misschien wil je afvallen, een carrière stap maken, financieel sterker worden of een relatie met iemand herstellen. Bedenk nu eens wat de kleinste stap is die je volgende week kunt doen om dichter in de buurt te komen. Wil jij een financiële stap maken? Zet komende maand geld opzij of nog kleiner: open een spaarrekening. Wil jij een carrière stap maken? Start een cursus in de juiste richting, of nog kleiner: maak een lijst met vaardigheden die nodig zijn voor jouw vervolg stap. Het belangrijkste: doe het! Na de eerste actie volgt namelijk een tweede actie met meer impact die jij nu waarschijnlijk nog niet weet!

Voor een echt Hawesome leven pas je deze en de andere 4 basisregels toe op AL jouw levensgebieden!

Zoals ik het al zei is mijn persoonlijke missie jou de beste technieken te leren op ieder levensgebied. Ik ben er 100% van overtuigd dat door de strategieën toe te passen die ik geleerd heb jij beter, succesvoller en gelukkiger gaat worden dan ooit tevoren. Wil jij hier meer over weten of wil jij weten wat de andere basisregels zijn? Download de eerste 3 gratis op www.hawesome.nl/cursus